Czy konfigurując nowy samochód bez radia (mam w planie dokupienie Amundsena lub Columbusa) muszę zamawiać maxi-dot?
Zamarznięty płyn do spryskiwaczy
Zwiń
X
-
Zamarznięty płyn do spryskiwaczy
koledzy,
siostrze zamarzł płyn do spryskiwaczy w zbiorniczku (połowa) ba zapomniała wymienić na zimowy i teraz bieda :cry:
macie jakieś sprawdzone pomysły?
szukałem na forum, ale nie ma jakichś konkretnych odpowiedzi tylko, że najlepiej czekać na odwilż, ale na to się nie zanosi, zresztą ona mieszka w najzimniejszym rejonie kraju...
-
-
amlas, Wjechać do ciepłego garażu. Spuścić płyn, bo płyn zamarzł także w przewodach.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
3 możliwości:
- ogrzewany garaż i kilka godzin ( może wybrać się do dobrego centrum handlowego) albo znajomych co maja ogrzewany garaż - piwko, kilka drinków
- ciepła woda i polewać do skutku zbiorniczek i przewody - niestety tylnych nie rozmrozisz
- wiosna za kilak miesięcy
pamiętaj jak odmarźnie wypśkiać letni i zalać zimowyNabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
jedź na myjnię samochodową, są ogrzewane. Porozmawiaj z obsługą, troczę ciepłej wody do zbiorniczka i trochę do polania na przewody do spryskiwaczy. Wypsikać pozostałość ze zbiornika i nalać zimowego płynu. W ten sposób można szybko załatwić temat.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacek23Jeśli denaturat zadziała to zawsze możesz próbować odessać taką mieszankę przez rurkę, a potem zalać zbiorniczek zwykłym zimowym płynem.
Ale to raczej i tak Ci nie pomoże, bo na 100% masz zamarzniętą pompkę i przewody do spryskiwaczy na całej długości. Najlepszy byłby ciepły garaż.:diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz